Leidsin ühe põneva piruka retsepti ja otsustasin proovida. Ma ise juustu ei armasta aga pirukate ja vormide peale sobib ta hästi. Kuna ma pole siiani aru saanud, miks inimesed armastavad hallitama läinud juustu siis selle ma jätsin välja ja asendasin suluguniga.
1 suur punapeet
0,3kg sulugunit
tüümiani
Panin punapeedid küpsetuskotti koos tilga veega ja küpsetasin 180C juures oma tunnikese. Minul oli neid seal mitu ja nii sai rutem. Ideaalis võiks kasutada väiksemaid peete, et hiljem oleks neid ilus viilutada.Pirukateni jõudsin alles järgmisel päeval.
Rullisin taigna lahti ja lõikasin parajad pirukad neist välja. Keskele tegin klaasiga ringid (lõpuni välja ei lõika). Taigna keskele asetasin korraliku tüki peeti, selle peale puistasin tüümiani ja lõpuks viil juustu.
Ahjus küpses väga kiiresti.
Mu 5aastane oli nördinud, et teen soolaseid pirukaid aga kui valmis said siis esimese plaaditäie sõi üksi ära.